Home / Blog
Razvod braka

Razvod braka

Da li ste suočeni sa teškom odlukom o „razvodu braka“? Odluka o razvodu može biti emocionalno iscrpljujuća i zakonski komplikovana. Ne brinite, niste sami u ovome.
Naš blog članak pruža detaljan vodič kroz proces razvoda. Ako ste zainteresovani za „sporazumni razvod braka“, u članku ćete naći informacije o tome „koliko traje sporazumni razvod braka“, kako se sporazumni razvod braka kod notara odvija, i koja je cena tog postupka.
Osim toga, saznajte ključne informacije koje će vam pomoći da bolje razumete „prava žene pri razvodu“, „prava majke pri razvodu“, „kome pripadaju deca nakon razvoda braka“, i kako funkcioniše „alimentacija“. Naš Advokat za porodično pravo i razvod braka advokatska kancelarija Ćehović ima dugogodišnje iskustvo u porodičnom pravu i razvodu braka, i može vam pružiti stručno vođenje kroz ovaj delikatan proces.
Ne čekajte! Posetite naš blog i pročitajte ceo članak da biste bili informisani i pripremljeni. Ako imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna profesionalna pomoć, ne oklevajte da nas kontaktirate. Preuzmite „zahtev za razvod braka“ i krenite pravim putem ka novom početku.

Pročitajte više
Krivični postupak, krivična prijava, privatna tužba u krivičnom postupku i krivično gonjenje

Krivični postupak, krivična prijava i krivično gonjenje

Znate li šta znači krivični postupak i kako se on razlikuje od privatne tužbe ili krivične prijave? Ako ste ikada bili u situaciji gde morate da razumete pravne termine i postupke, znate koliko to može biti zbunjujuće. Naš najnoviji blog članak je tu da vam pomogne! Razjasnićemo vam sve što treba da znate o krivičnom postupku – od toga šta je, preko toga kako se pokreće, pa sve do toga kako se odvija krivično gonjenje. Ovaj članak je kao mini vodič kroz pravni lavirint, napisan jednostavnim jezikom da bismo svima olakšali razumevanje. Bilo da ste stručnjak za pravo ili laik, ovaj članak vam može pružiti dragocene informacije i savete. Ne propustite priliku da se bolje informišete i razumete kako sistem funkcioniše. Posetite naš blog i saznajte više!

Pročitajte više
Sporazum o deobi imovine

Sporazum o deobi zajedničke imovine

Postignite pravednu i mirnu podelu vaše zajedničke imovine kroz Sporazum o deobi imovine! Razvod braka ili raskid vanbračne zajednice može biti emotivan i stresan trenutak u vašem životu. Kako biste izbegli nepotrebne sporove i obezbedili pravičan ishod, Sporazum o deobi imovine igra ključnu ulogu. Ovaj pravno obavezujući dokument vam omogućava da imate kontrolu nad procesom deobe imovine, prilagodite sporazum vašim specifičnim potrebama i zaštitite svoja prava.
U našem blog članku, istražujemo sve aspekte Sporazuma o deobi imovine – od zakonskog okvira i važnih faktora za razmatranje, do saveta za uspešne pregovore. Naučićete kako da izbegnete stresne sudskih postupke i postignete harmoničan sporazum koji će vas osloboditi briga i obezbediti vašu finansijsku sigurnost.
Neka Sporazum o deobi imovine postane vaš vodič ka novim počecima i srećnom sutra!

Pročitajte više
Tehnološki višak

Tehnološki višak, otpremnina i prava zaposlenih

Proglašeni ste za tehnološki višak na poslu? Da li su Vam jasna Vaša prava i moguće otpremnine u ovakvoj situaciji? Ovaj članak objašnjava svaki aspekt tehnološkog viška, otpremnine i ostalih prava zaposlenih. Saznajte više o obavezama poslodavaca, programima za rešavanje viška zaposlenih i Vašim pravima u situaciji kada se nađete u poziciji tehnološkog viška. Ne dozvolite da budete nespremni – informišite se danas!

Pročitajte više
Ugovor o sufinansiranju (suinvestiranju) i zajedničkoj izgradnji objekta

Ugovor o sufinansiranju (suinvestiranju) i zajedničkoj izgradnji objekta

Razmišljate o sufinansiranju (suinvestiranju) tj. o zajedničkoj izgradnju stambenog ili poslovnog objekta? Ovaj blog članak će Vam pružiti detaljno objašnjenje svih aspekata ovakvog ugovora – od prava i obaveza obe strane, do ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom dogovaranja. Otkrijte zašto je ovaj oblik ulaganja postao popularan, kakve prednosti nudi, ali i sa kojim se izazovima možete suočiti. Bez obzira da li ste vlasnik zemljišta za izgradnju ili investitor (graditelj objekta), naše stručna objašnjenja će Vam pomoći da bolje razumete sve aspekte ugovora o sufinansiranju (suinvestiranju) i zajedničkoj izgradnji stambenog objekta. Vaš novi dom, vaša dobra investicija: Zajedno gradite, zajedno zaradite!

Pročitajte više

Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti

Da li ste na pragu kupovine ili prodaje nepokretnosti? Otkrijte kako da izbegnete uobičajene zamke i osigurate sebe u procesu sklapanja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti. U ovom blog članku razotkrivamo ključne informacije koje će vam pomoći da donesete informisane odluke. Da li znate kako da prepoznate skrivene mane nepokretnosti? Kako da osigurate da su svi pravni aspekti pokriveni? Koje su pravne posledice neispravnog ugovora? Ne dopustite da vas nejasnoće i nedostatak informacija koštaju vremena, novca i mira. Pročitajte naš članak i budite korak ispred u zaštiti svojih interesa u svetu nekretnina! Kupite ili prodajte pametno, ugovarajte sigurno!

Pročitajte više
Ugovor o doživotnom izdržavanju

Ugovor o doživotnom izdržavanju

Planirate li budućnost i razmišljate kako osigurati starost bez briga? Vaše mirno treće doba je naša misija! Da li ste znali da Ugovor o doživotnom izdržavanju može biti Vaš štit u zlatnim godinama? Razmišljate kako da zaštitite svoja prava i osigurate dostojanstven život? Informišite se i preduzmite korake na vreme! Naš detaljni blog članak am pruža sve informacije o tome kako da svoje interese i prava zaštitite kroz ugovor o doživotnom izdržavanju. Saznajte koja dokumentacija je potrebna, kako da osigurate da vaša imovina bude ispravno preneta, i kako da izbegnete pravne zamke. Zaštita Vaših prava i Vašeg mira u starosti nikada nije bila dostupnija. Pružite sebi sigurnost koju zaslužujete. Pročitajte naš blog članak danas!

Pročitajte više
Otac i sin gledaju Ugovor o ustupanju i raspodeli imovine za života

Ugovor o ustupanju i raspodeli imovine za života

Svaka promišljena odluka koju donosimo danas, utiče na kvalitet našeg sutra. Kada se radi o našoj imovini, ništa nije važnije nego osigurati da naša želja bude jasno izražena i pravno zaštićena. Ugovor o ustupanju i raspodeli imovine za života je instrument koji nam omogućava da to postignemo.

Planiranje nasleđa može biti osetljiva tema, ali pravovremeno donošenje ovakvih odluka može sprečiti moguće konflikte i nejasnoće u budućnosti. Neka Vaša imovina bude most koji povezuje generacije, a ne prepreka koja ih razdvaja.

Nije lako razmišljati o tome šta će se dogoditi kada nas više ne bude, ali na taj način pokazujemo odgovornost prema onima koje volimo. Pravovremeno i strateško planiranje nasleđa je način na koji možemo ostaviti stabilnu i sigurnu budućnost za naše najmilije.

Neka vaša imovina bude legat ljubavi, pažnje i mudrosti koji ostavljate za sobom.

Planirajte danas za harmonično sutra!

Pročitajte više
Ugovor o poklonu

Ugovor o poklonu

Da li ste razmišljali o poklanjanju nekretnine ili automobila? Da li znate sve obaveze Vaše odluke? Ne zaboravite, poklanjanje nije samo „Evo ti, uživaj!“ Postoje pravila koja trebate da sledite da bi poklon bio legalan. Pročitajte naš članak Ugovor o poklonu da biste razumeli važnost: overe ugovora, obračuna i plaćanje poreza, mogućnost raskida, sporazumnog raskida ili poništaja ugovora, kao i važnost upisa u katastar nepokretnosti. Otkrijte šta je nužni nasledni deo, kako se raspolaganje imovinom odvija i koje situacije mogu učiniti ugovor oborivim. Proučite konkretno kroz naše primere ugovora o poklonu nepokretnosti, motornog vozila, između roditelja i dece, između supružnika.. Ne dozvolite da vas neinformisanost stavi u nezgodnu situaciju. Budite spremni i informisani!

Pročitajte više

Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti u izgradnji

U poslednjoj deceniji, stanovi u izgradnji postali su popularan izbor za kupce širom Srbije, pre svega zbog atraktivnijih cena u odnosu na gotove nekretnine. Međutim, ova odluka često dolazi sa povećanim rizikom.
Investitori često ne pružaju adekvatno obezbeđenje za rizike koje kupovina stana u izgradnji nosi. Ukoliko investitor ne uspe da pribavi upotrebnu dozvolu, a kupac je već isplatio veći deo kupoprodajne cene, kupac može svoja prava potraživati samo sudskim putem, što može biti dugotrajan i neizvestan proces.

Pročitajte više